Lezingen en trainingen over psychologie & gedragsbeïnvloeding

  • Hoe komen mensen tot beslissingen en hoe kun je denkfouten voorkomen?
  • Hoe ga je om met perfectionisme in je team?
  • Hoe kun je via communicatie mensen verleiden om hun gedrag aan te passen?

Ik geef lezingen, trainingen en gastlessen over mijn twee boeken: gedragspsychologie en het voorkomen van denkfouten, en omgaan met perfectionisme. Maar ook over de kneepjes van het vak van wetenschaps- en gedragscommunicatie.

Lezing / training: Denkfouten voorkomen

We have very
little idea
of how
little we know

– Daniel Kahneman

Wij mensen denken dat we rationele wezens zijn, maar niets is minder waar. Ik neem je mee in de wereld van de denkfouten.

Maakt iedereen ze, waarom maken we ze en hoe kom je ervan af? Leer anderen en jezelf beter begrijpen en ontdek hoe je met de hulp van anderen denkfouten opspoort bij projecten en belangrijke beslissingen.

Maak kennis met theorieën uit behavioral economics van onder andere Daniel Kahneman (Ons feilbare denken en Ruis), Richard Thaler (Nudge) en leer ze toepassen in de praktijk.

Lezing / training: Omgaan met perfectionisme

Heb jij ook wel eens het gevoel dat de buitenwereld onrealistisch hoge eisen aan je stelt? Of leg je de lat alsmaar hoger voor jezelf, je gezin en je collega’s? Werk je vaak over, ben je overgeorganiseerd, stel je taken uit, corrigeer je anderen, geef je niks uit handen of ga je juist spannende dingen uit de weg? Misschien ben jij een perfectionist.

Achter het voortdurend najagen van beter en meer schuilt veel stress en frustratie. Perfectionisme blijkt zelfs een springplank naar burn-out, depressie en angststoornissen. 

Leer hoe je wel je best kan doen, zonder een gestreste perfectionist te zijn.

Perfection is the thing
that’s really
preventing us
from flight

– Brené Brown

Training: Communicatie voor gedragsverandering

Verandering is soms nodig. Je wil mensen aanzetten tot gezonder, duurzamer of veiliger gedrag, of overtuigen van een ander standpunt. 

Makkelijk is dit niet, mensen hebben van nature de neiging om dingen bij het oude te laten. Vaak zetten ze juist hun hakken dieper in het zand. Hoe enthousiasmeer je mensen met teksten en middelen en geef je ze een ‘nudge’ richting ander gedrag? 

In deze training leer je handvatten uit de psychologie toe te passen in tekst en andere vormen van communicatie. 

Wanneer je praat herhaal je alleen
wat je al weet.
Maar als je luistert
zou je iets nieuws kunnen leren.

– Dalai Lama

Wat anderen zeggen

Samenwerken?

Neem contact op

Bel of Whatsapp

0639706305

Mail me

info@chantalvanderleest.nl

Ik woon en werk in

Amersfoort