“Ik begrijp niet wat je doet”, zei de medewerker van de Kamer van Koophandel tegen me bij mijn inschrijving. Dat klinkt als slecht nieuws, maar zo zie ik het niet. Ik kijk als multipotentialist altijd voorbij de grenzen van mijn vak en ik heb maar een doel:

Wetenschappelijke kennis toegankelijk en praktisch maken, zodat mensen duurzamer en gezonder gaan leven

En dat kan op vele manieren. In onze maatschappij zijn we gewend om te specialiseren. ‘Wie niet kiest, wordt niet gekozen’, zo adviseerde iemand me. Hoe duidelijker je taakomschrijving is, hoe beter mensen weten wat ze aan je hebben.

Maar voor veel bedrijven en projecten is het juist handig om mensen in te huren die van alles wat weten, gaten opvullen en snel kunnen schakelen. En dat is waar ik als zogeheten multipotentialist het beste in ben. Niet voor niks noemen mijn opdrachtgevers me onofficieel ‘duizendpoot met een gouden pennetje’ of ‘vijf poten, maar geen schaap’. Ik vind het leuk om verder te kijken dan de grenzen van mijn functie en gebruik mijn kennis van het een voor het ander. Zo kom ik tot creatieve oplossingen.

Meer weten over multipotentialisme? Ik schreef erover voor Psychologie Magazine.

Hoe ga ik te werk?

Ik denk dan ook graag mee met mijn klanten over de meest geschikte manier om kennis te verspreiden en maak een plan van aanpak. Ik vind het leuk om een project vanaf de start op te zetten en te bedenken wat er allemaal nodig is en daarin te adviseren.

Als ik een plan op papier heb, kan iemand anders het uitvoeren, of ik ga zelf aan de slag. Ik schrijf voor drukwerk, maar ook SEO-teksten voor online, in verschillende stijlen en voor diverse niveau’s (ook B1). Ik leef me gemakkelijk in in de doelgroep. Als het nodig is raadpleeg ik wetenschappelijke bronnen en vertaal die naar lekentaal. Naast teksten kan ik ook infographics, workshops en e-learnings ontwikkelen en de meeste cms’en en social media kennen geen geheimen voor me.

Maar ik kan natuurlijk niet alles. Voor vormgeving, video en audio, en het ontwikkelen van apps en websites werk ik graag samen met anderen. Contacten van de klant zelf of uit mijn eigen netwerk. Zonodig neem ik ook de planning en projectmanagement voor mijn rekening. Mocht ik merken dat er meer expertise nodig is op een bepaald onderwerp, dan kan ik iemand inschakelen die er meer van weet dan ik.


Wie ben ik?

Een duizendpoot, dat ben je niet alleen op je werk. Ook in mijn privéleven kies ik niet graag en ben ik altijd nieuwsgierig naar nieuwe uitdagingen. Ik hou van zingen en muziek maken, tekenen, knutselen, lezen, koken, fotograferen, bordspellen, wandelen, yoga, hardlopen en – zoals mijn trainer dat noemt – functionele full body trainingen, maar wat ik liever ‘keihard kapotgaan’ noem. Je begrijpt dat ik altijd tijd tekort heb.

Als extroverte introvert ben ik gek op mensen. Zet mij op een feestje of in een drukke kantoortuin en ik bind als sociale lijm iedereen bijeen. Maar dat kost me wel veel energie. Om mezelf enthousiast en vrolijk te houden, zorg ik dat ik daarna weer lekker in mijn eentje mijn sociale batterij kan opladen. Thuiswerken en mijn eigen tijd indelen is daarom ideaal voor mij.

Ik woon samen met vriend Peter en kat Ed in het rustige en prachtige Amersfoort.

 

Opleiding en cursussen

  • Journalistiek voor Academici, Hogeschool Utrecht
  • MSc. Neuro- en revalidatiepsychologie, Radboud Universiteit Nijmegen
  • Gedragscommunicatie in het publieke domein, Hogeschool Utrecht
  • Copywriting, Hogeschool Utrecht
  • Jaarcursus Grafische Vormgeving, Grafische Cursussen (bezig)

 

Curriculum Vitae

  • nov 2018 – nu – ZZP Communicatiespecialist, journalist, auteur en columnist 
  • 2017-2018 – Wetenschapsmarketeer onderzoeksinstituut Nivel
  • 2016 – Interim (online) redacteur Psychologie Magazine
  • 2011-2016 – (Online) redacteur Voedingscentrum
  • 2007 – 2011 – Webredacteur GezondheidsNet en PlusOnline