Rapport nudges en zelftests

Opdrachtgever: We Design Food / Food&I
Tijdsduur: 5 dagen

Opdracht

We Design Food ontwikkelde een kantineconcept plus app voor Food&I. Hierbij worden bezoekers gestimuleerd om gezond en duurzaam te kiezen, zowel in de kantine zelf als via een app om producten te bestellen. Vooraf vullen de afnemer en zijn werknemers een vragenlijst in om te bepalen wat voor type eters ze zijn. Vervolgens krijgen ze aanbiedingen en nudges om hen te helpen bij een betere keuze. Hiervoor zijn vragenlijsten nodig en onderbouwing en ideeën voor nudges.

Aanpak

Voor de zelftesten heb ik verschillende bestaande psychologische testen gecombineerd en toegepast op een eetsituatie. Zo heb ik items uit de persoonlijkheidstest big five genomen en een persoonlijkheidstest die draait om koopgedrag.

Om een rapport over nudges bij voedingskeuzes te maken ben ik de wetenschappelijke literatuur ingedoken en heb ik nudges gezocht die bewezen effectief zijn. In het rapport staat een algemene inleiding over waarom gezond en duurzaam kiezen zo lastig is en hoe je dit makkelijker kunt maken. Vervolgens verzamelde ik voorbeelden van nudges in een kantinesetting en nudges die je kan toepassen in een app waar je producten kan bestellen.

Resultaat

 
  • Vragenlijst onboarding plus scoring en vier persoonlijkheidscategorieën
  • Vragenlijst werknemers plus scoring en vier persoonlijkheidscategorieën. 
  • Rapport met onderbouwing concept en 20 nudges voor de kantine-omgeving en in de app

Samenwerken?

Neem contact op

Bel of Whatsapp

0639706305

Mail me

info@chantalvanderleest.nl

Ik woon en werk in

Amersfoort