Als wetenschapsjournalist vertaal ik taaie wetenschappelijke materie naar heldere teksten en handvatten voor het grote publiek. Humor en herkenbaarheid voeren hierin de boventoon.

Toen ik als afgestudeerd psycholoog journalistiek ging doen, wilde ik maar een ding: voor Psychologie Magazine schrijven. Dat is gelukt. In 2011 verscheen mijn eerste artikel over social media. In de afgelopen jaren was ik regelmatig op hun crossmediale redactie te vinden en maakte onder meer artikelen, content voor zomerdoeboeken, posts voor social media, plannen voor SEO-optimalisatie van de website en e-learnings.

Daarnaast schreef ik nog een boek over denkfouten en maak ik elke donderdag een column in AD (en al hun regiokranten) over denkfouten. Ook schrijf ik steeds vaker voor andere bladen, zoals Quest Psychologie en Plus Magazine.

Omdat ik een universitaire opleiding heb gedaan, weet ik waar ik stevige en betrouwbare bronnen kan vinden en ben ik een prettige gesprekspartner voor experts. Met mijn creativiteit en inlevingsvermogen kan ik taaie stof makkelijk koppelen aan herkenbare voorbeelden en begrijp ik wat de lezer graag wil weten.

In deze onderwerpen ben ik gespecialiseerd:

  • (Neuro)psychologie
  • Gedragseconomie, nudges en denkfouten
  • Voeding en gezondheid
  • Zorg

Deze artikelen voor Psychologie Magazine vond ik ook erg leuk om te schrijven:

  • Waarom iedereen kan worden opgelicht
    Oplichters maken slim gebruik van psychologische trucs. Het is bijna onmogelijk om er níét in te trappen. Maar je wilt natuurlijk wel weten wat de meest gebruikte instinkers zijn… Lees verder
  • Had ik ook bij willen zijn – Fear of missing out
    Wat zit er onder de angst om leuke ervaringen te missen? En als het niet de schuld is van sociale media, waar komt FOMO dan wél vandaan? Lees verder
  • Waarom we zo graag afzien
    Regelmatig vasten, de thermostaat laag zetten, yoga beoefenen in een tropisch hete zaal… Jezelf kwellen lijkt het nieuwe genieten. Waarom zijn we zo dol op die spartaanse aanpak? En: levert het ook echt iets op? Lees verder