Perfectionismecoach

  • Heb je het gevoel dat je altijd tekort schiet?
  • Zoek je een gezonde balans tussen werk en privé, en wil je meer loslaten?
  • Heb je last van faalangst en zou je meer willen durven?

Als perfectionismecoach help ik jou te ontdekken wat je onbewust tegenhoudt om te veranderen, gaan we samen op zoek naar handvatten die passen bij jou en je leven. En oefenen we met praktische vaardigheden, zoals lastige gesprekken, loslaten en grenzen stellen. 

Hoe ga ik te werk?

Allereerst nodig ik je uit voor een gratis kennismakingsgesprek. Hierin bespreken we waar je tegenaan loopt, wat je zou willen bereiken en waarom. Zeggen we allebei ja? Dan gaan we van start!

Een coachtraject duurt gemiddeld 6 sessies van 1.15 uur tot 1.30 uur. Tijdens zo’n sessie kijken we wat er de afgelopen tijd is gebeurd, waar je stappen hebt gemaakt en waar je nog handvatten kan gebruiken. Hiervoor kan ik oefeningen inzetten die je helpen om meer bewust te worden, nieuwe stappen te bedenken of die je helpen om een vaardigheid eigen te maken. Ik put hiervoor uit stevige coachtheorieën zoals Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Voice Dialogue, Transactionele Analyse (TA), Systemisch werk en Neurolinguïstisch programmeren (NLP). 

Aan het einde van het traject kijken we terug en naar de toekomst. Dit kan de zesde sessie zijn, maar als je doel eerder bereikt is ook de vierde of vijfde. Waar zijn nog drempels te overwinnen, hoe ga je dat doen en hoe zorg je dat je niet per ongeluk weer terugvalt in je oude reflexen? Je rondt het traject af met een duidelijk doel en een rugzak vol handvatten om zelf verder te kunnen.

Ik coach in regio Amersfoort/Utrecht of online in het hele land.

Be
the person
you want
to have
in your life

Met welke coachvragen kun je bij mij terecht?

Dit zijn maar voorbeelden, maar er zijn nog veel andere soorten vragen te bedenken. Staat je vraag er niet bij? Wellicht kan ik je toch helpen. Neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek en we kijken samen hoe ik je kan ondersteunen bij je doel.

Wat anderen zeiden:

Waarom kies je mij als coach?

Perfectionism doesn't make you feel perfect

It makes you feel inadequate

We doen dit samen!

Ja, ik worstelde zelf ook met thema’s als faalangst, perfectionisme en uitstellen – ik schreef hier zelfs een boek over met tips – maar ik ga je niet vertellen wat jij moet doen. Dat is voor iedereen anders. Bovendien: je kan dit helemaal zelf, alleen ben je daar nog niet zo bewust van. Ik sta naast je als je dit traject doorloopt, help je door je een spiegel voor te houden en met je op zoek te gaan naar handvatten die voor jou werken. Zodat je uiteindelijk zelf nieuwe stappen kan zetten, realiseert wat je allemaal kan en mij helemaal niet meer nodig hebt.

Ik vind niet gauw iets raar

Niet alleen heb ik persoonlijke ervaring met psychologische thema’s, vanuit mijn loopbaan heb ik bovendien veel kennis opgedaan. Als gedragspsycholoog hou ik me veel bezig met menselijk gedrag en hoe je dat bij kan sturen. En vanuit mijn ervaring als journalist heb ik jarenlang over psychologische onderwerpen geschreven en experts geïnterviewd. 

Ik blijf me ontwikkelen

In een wereld waarin iedereen zich coach kan noemen vind ik het erg belangrijk om kwaliteit te bieden. Ik heb bij NONONS de opleiding Coach Intensive gedaan. Deze opleiding is geaccrediteerd op practitioner niveau door EMCC/EQA. Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches NOBCO en het Nederlands Instituut van Psychologen NIP. Ook geloof ik dat je nooit klaar bent met leren. Ik blijf mezelf dus ontwikkelen en cursussen doen. 

Samenwerken?

Neem contact op

Bel of Whatsapp

0639706305

Mail me

info@chantalvanderleest.nl

Ik woon en werk in

Amersfoort